Annina Kauppi

Olen Vihdissä asuva eläintenkouluttaja. Erityisenä kiinnostuksen kohteenani on erilaiset arjentaidot, koiran kokonaisvaltainen hyvinvointi sekä omistajan ja koiran välinen suhde.

Olen toiminut kouluttajana koirien parissa yli kymmenen vuotta.
Ensin päätoimisesti pääkaupunkiseudulla koirakoulussa 2012-2022 ja sen jälkeen yrittäjänä. Tällä hetkellä teen koulutuksia sivutoimisesti. Koulutustyön ohella toimin eläinalalla näyttöarvioijana eläintenkouluttajien ammattitutkintonäytöissä (Taitotalolle vuodesta 2019->).

Koulutustaustani

  • Eläintenkouluttajan erikoisammattitutkinto,
    eläinten ongelmakäytös ja käytösneuvonta (Taitotalo 2024)
  • Eläintenkouluttajan ammattitutkinto (Amiedu 2018)
  • Eläintenhoitaja, kennelpainotus (maatalousalan pt, Kannus 2012)

Kiinnostukseni eläinten kouluttamiseen ja käyttäytymiseen heräsi jo lapsena omien koirieni myötä. Koirieni (rodultaan coton de tuléar, valkoinenpaimenkoira, käyttölinjainen bordercollie) kanssa olenkin harrastanut ja kokeillut vuosien aikana useampaa lajia, joista päälajeinamme ovat olleet toko ja pk-haku sekä näyttelyt. Omat koirani ovat opettaneet minulle paljon ja omakohtaista kokemusta on kertynyt erilaisten lajien, kokeiden ja koiraharrastusten lisäksi myös tavallisesta arkielämästä ja sen haasteista aran ja epävarman sekä kipukoiran kanssa. Olen myös kasvattanut yhden pentueen valkoisiapaimenkoiria sekä suorittanut Dobo®-koulutusohjaajakurssin. Tällä hetkellä kotonani tassuttelevat bordercollie Teika sekä valkoinenpaimenkoira Kaapo. Teikan kanssa harrastamme tokoa ja hoopersia. Kaapo on meille 6kk ikäisenä tullut kodinvaihtaja, jonka kanssa harjoittelemme perustaitoja, kuten hihnassa kävelemistä, yksinoloa jne.

Omaa osaamistani päivitän säännöllisesti erilaisilla luennoilla, kursseilla ja koulutuksissa.

Kerrothan, kuinka voisin auttaa teitä!

Asiakaspalautetta

”Opettaja oli innostava ja kannustava. Aina löytyi positiivista sanottavaa, vaikkei heti olisi osattukaan.”

”Anninan tyyli opettaa oli mielyttävä ja varsinkin pennuille sopiva. ”

”Tunneistä jäi positiivinen fiilis. Annina on loistava opettaja, joka ymmärtää erilaisia koiria ja jotenkin tuntuu aina löytävän oikeanlaisen harjoituksen ja palkitsemistavan jokaiselle koiralle. Iso suositus kaikille apua tarvitseville!” 

”Kiitos! Anniina on selkeä, rauhallinen ja ratkaisuja löytävä kouluttaja.”